Det program vi har använt, Scion, fanns enbart för Amigadatorer när vi startade. Programmet har nu gjorts om och flyttats över till Windows PC. Vi har under ett tag använt detta för att uppdatera registret. Flytten mellan Amigaversionen och PC-versionen har dock betytt en del förändringar. Dels är den information, texter och annat runt personerna hanterat på ett helt annat sätt än tidigare. Så allt är inte inne och på plats som tidigare, speciallt gäller detta alla bilder. Dessutom har vi fått göra om hur websidorna skapas. Vi hoppas dock att de nya sidorna skall kunna updateras mycket enklare och snabbare. Samt vara lite enklare att använda.

Denna släktforskning har arbetats med i bra många år. Med teknikens utveckling under alla dessa år ledde naturligtvis till att sidan tvingats att flyttas mellan olika datorer och system, något som gjort att allt, framför allt bilder, inte är på plats än men vi jobbar på det och hoppas att forskningen fortsätter att leva.

För att kunna jobba vidare med släkten har nu registrer åter igen bytt programvara till Gramps. Flytten från Scion her i bland lämnat en del artifakter, så som specialvärden och identiteter från scion i ovanliga fält. Gramps utvecklas mer har möjligheter att mycket mer hålla koll på olika platser och händelser. Jag hoppas detta skall leda till att forkningen forstätter att leva.

Anders Arnholm